Pengarang Jantung Hatiku

Keramat Day Test JPJ


Ok ok..da brape lame da lin x posting something kat blog lin yang memang selalu sangat berhabuk ni. even though now tengah goyang kaki 24 jam x thu ape benda nk dibuat kat rumah but still terasa diri ni teramatlah busy sampai blog ni dibiarkan begitu saja setelah sekian lama..haha.

By the way...lin now tengah tunggu nk test jpj kereta pada 17/3/2015..yeahh tarikh keramat yg selalu bermain di minda dan fikiran sekarang ni. another keramat day lpas tarikh 3/3/2015 lpas..yess tarikh result spm ku..tp result lin xde la gempak sangat..huhu. But still puas hati sbb usaha lin sndiri kan.

Now duk sibuk naling a.k.a berdebar untuk test jpj..yeahh as everyone know..test jpj yang terbaru ni dah berlainan sangat dah dengan yang dulu..that why lin jeles dengan abang2 dan akak lin yg da dapat lesen kereta..mohon abang2 dan akak lin bersyukur ya..now lin je yang duk sibuk sakit kepala memikirkan test jpj yang bakal menjemput nanti..nk buat macam mana x mampu nk salah keadaan tetapi hanya mampu menghadapinya dengan sabar dan tenang tanpa cepat melatah.

Disebabkan modul test jpj sekarang da lain dan da diperbaharui pada julai thun lpas lg..ramai yang still terkapai kapai dan tertanya tanya macam mana nk buat RPK (Rutin Pemeriksaan Kenderaan)..begitu juga la dengan lin ni. But it's okay nanti lin da lulus test jpj lin cuba bantu korang2 yang kat luar sana pasal RPK okayy...for now doakan yang terbaik jela untuk lin untuk test jpj lin nanti.

Kenapa lin sebut keramat day?? sebab awal thun lpas lin da test jpj untuk motosikal..dua kali jgk kau lin test..huhu. Tu pasal lin sebut keramat...first test pom sangkut dua2 bahagian untuk litar dan jalan raya..haha..sound funny tp bila diingatkan haritu punyalah hari paling buruk dalam hidup lin..xpernah rasa se down itu..yelah at least org lain kandas salah satu bahagian tp lin...haha dua2 lin tapau. Bila dah perasaan nervous yang teramat sangat tu datang semua x menjadi bg lin. Tapi Alhamdulillah test kali kedua tu dua2 lulus setelah lin mengumpul semangat lin untuk terus berusaha dan paling ajaib perasaan berdebar kurang sangat masa tuh sbb lin selalu pujuk hati ni dengan berselawat. Satu je yang lin pikir masa tu..YA Allah bialah lulus kali ni..sbb aku kesiankan ayahku. Well lin memang kesiankan ayah lin yang penuh berharap lin lulus..lgpun mengulang jpj test bukan free..adudu. Masa test pun dua2 kali ayah lin tunggu lin habis test..mklum lah datang dengan ayah..haha. Anak ayah faham2 la. Test kali kedua lebih terharu sbb ayah lin sempat pesan sebelum beberapa minit lagi turn lin tiba..ayah pesan jangan terlalu berdebar dan baca bismillah sebelum mula..hehe. masa test mula2 ayah lin x cakap ape2pun sbb mngkin nmpak lin rilek jerr..tp dalam hati Allah je yang tahu..tp yg mujurnya test dulu xde RPK..adoiiya. 

So..untuk test jpj kereta kali ni ditambah dengan RPK yang mngkin kalau gemuruh sangat boleh tersasul punya membuatkan lin agak eee..stressnya. hadoii. Tapi untuk test kali ni harap2 dipermudahkan segala urusan oleh Allah SWT..hopefully x berdebar sangat macam mula2 first time test jpj motosikal dlu..well said lin sebenarnya jeles dengan semua org yang da ada lesen kereta..especially of course kawan2 lin yang lain..

Anyway harap orang yang membaca entry lin kali ni tolong doakan lin lulus jgk okehh..hehe.
Terima Kasih
Semoga diberkati dan dirahmati oleh Allah selalu
..Dimulakan dengan Bismillah..
..Diakhiri dengan Alhamdulillah.. >_<



Suka??Like lah.Takkan like jer comment tak nak???

0 comments:

Post a Comment

copyright © All Right Reserved by Allyn Allieyna 2010-2016